Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ ΜΗΤΕΡΑ


Μια καλή ιδέα για δώρο στην γιορτή της Μητέρας είναι και ένα γλυκό.
Τα βήματα είναι πολύ απλά και εύκολα ακόμα και για τα παιδιά.
Μια γλυκιά έκπληξη για την γλυκιά μαμά.
Μπορούμε να δώσουμε τις οδηγίες γραπτά αλλά και να το φτιάξουμε από το σπίτι μας και να το παρουσιάσουμε στα παιδιά κερνώντας τα.Φτιάχνουμε ζελέ φράουλα ή κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Αν υπάρχει βραστήρας για το νερό, η όλη διαδικασία γίνεται πιο εύκολη.
Ρίχνουμε το ζελέ σε φόρμα καρδιάς, αν υπάρχει. Εγώ το βάζω σε διάφανη πιατέλα και σερβίρω από κει. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το ζελέ και φτιάχνουμε την σαντιγύ να είναι έτοιμη.


Παίρνουμε φυτική σαντιγύ ΕΡΜΟΛ ή ΜΟΡΦΑΤ ή άλλη μάρκα και την ενώνουμε με νερό. Η ΕΡΜΟΛ θέλει ελάχιστο νερό γιατί είναι ήδη νωπή, σε κονσέρβα. Οι σαντιγύ σε σκόνη θέλουν την ποσότητα νερού ή γάλακτος που λένε οι οδηγίες. Στην ΕΡΜΟΛ προσθέτουμε δύο κουταλιές ζάχαρη και μία κουταλιά λικέρ. Σε άλλες σαντιγύ, ρίχνουμε ζάχαρη σύμφωνα με τις οδηγίες. Χτυπάμε στο μίξερ και έτοιμο.


Όταν το ζελέ πήξει, το βγάζουμε απ' το ψυγείο. Αν το γλυκό παραμείνει στην πιατέλα, τότε αλείφουμε την σαντιγύ απ' ευθείας από πάνω. Αν το γλυκό είναι σε φόρμα αλουμινίου, την βυθίζουμε σε λίγο ζεστό νερό, για να ξεκολλήσει το ζελέ απ' τα τοιχώματα. Αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μια πιατέλα και αλείφουμε από πάνω την σαντιγύ. Τελειώνουμε το γλυκό διακοσμώντας με χρωματιστή τρούφα ή ζαχαρένια λουλούδια.
Το γλυκό σερβίρεται με ένα φιλί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις