Η καθημερινή μας ζωή με τον Χριστό


Τι μπορεί να περιλαμβάνει η καθημερινή μας ζωή μας με τον Χριστό; Τα πάντα!ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Επ' ευκαιρία των ημερών του Πάσχα που έρχεται, ας δούμε μια μαρτυρία για την μορφή και την παρουσία του Χριστού μας όπως τον είδαν και τον γνώρισαν οι άνθρωποι της εποχής εκείνης:

Επιστολή του ΠΟΥΒΛΙΟΥ ΛΕΝΤΟΥΛΟΥ για τον Ιησού ΧριστόΜια όμορφη ιστορία για την κυρα-Σαρακοστή, παιδιά. Απολαύστε την:


Ένα απλό λάθος-παγίδα που όμως μας κάνει τη ζωή δύσκολη:

καλός και κακός λογισμός ή μυγα__μελισσα


Συχνά μιλάμε στο κατηχητικό για την προσευχή. Έχουμε όμως καταλάβει την δύναμη που κρύβει και που μας δίνει;
Πώς μπορεί να μας βοηθήσει η προσευχή στην συμπεριφορά μας; Ας το δούμε παρακάτω:
Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΑΣ για παιδιά

Λόγω των ημερών, παιδιά, θα θέλαμε να δείτε αυτή την θαυμάσια ευχή του αγίου Εφραίμ του Σύρου. Μας δίνει το στίγμα για το πώς πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας. Διαβάζεται πολύ την εποχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής αλλά ισχύει για όλες τις ημέρες της ζωής μας.

Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ - H Efchi tou Agiou Efraim Tou SyrouΛίγη νηστεία δεν βλάπτει. Αντίθετα, μας γεμίζει με ενέργεια και θρεπτικές ουσίες, ενώ τα διαφορετικά φαγητά των Σαρακοστών μας βοηθάνε να μη τρώμε τα ίδια και τα ίδια.
Η νηστεία της Μεγάλης ΤεσσαρακοστήςH NHΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Η Πίστη μας δεν πάει ξεχωριστά με την ζωή μας. Δεν έχουμε τον Χριστό μόνο την Κυριακή και τις άλλες μέρες συνεχίζουμε την καθημερινή μας ζωή. Ο Χριστός αγκαλιάζει τα πάντα και τα ομορφαίνει. Ακόμα και οι κανόνες Του μας δυναμώνουν.

Η ΦΙΛΙΑ


Είμαστε "τέκνα φωτός" δηλαδή, παιδιά του φωτός. Τι σημαίνει αυτό;Το φωτοστέφανο και το στίγμα μας στη ζωήRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις