Παλαιά ΔιαθήκηΕνδεικτικά μαθήματα της Παλαιάς Διαθήκης και η εφαρμογή των διδαγμάτων της στην σημερινή μας ζωή.Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ
Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ


 
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ


Το μάθημα αυτό το ξεκινήσαμε με ένα κυνήγι θησαυρού και δώσαμε οδηγίες στα παιδιά. Σωστές και λανθασμένες οδηγίες. Έτσι κάναμε σαφή την ανάγκη σωστής καθοδήγησης με ξεκάθαρες και συγκεκριμένες εντολές. Βέβαια, η καθοδήγηση για την εξεύρεση του θησαυρού ήταν γριφώδης, όμως οι οδηγίες ήταν αρκετά συγκεκριμένες και μέσα σε 5' τα παιδιά...έτρωγαν τον θησαυρό τους (χρωματιστές καραμέλες και γλυκά) που ήταν κρυμμένος κάτω από τη σκάλα (κατάλαβαν σχεδόν αμέσως τι ήταν αυτό το κάτι που κατέβαινε). Στη συνέχεια ήταν εύκολο να κατανοήσουν και την αναγκαιότητα των εντολών της Παλαιάς Διαθήκης.
Οι δέκα εντολές  Στο μάθημα που ακολουθεί μιλήσαμε για ένα πρόσωπο - πρότυπο της Π.Δ., τον Ιωσήφ τον πάγκαλο, το παράδειγμα του οποίου, όπως και η κάθε αλήθεια μέσα στη Βίβλο, είναι διαχρονικό. Στο τέλος αντιπαραθέσαμε τον Ιωσήφ με άλλες μορφές της Βίβλου, όπως τον Σαμψών και τον βασιλιά Δαυίδ, οι οποίοι όμως σε κάποια φάση της ζωής τους "ξεχάστηκαν" και απομακρύνθηκαν από τον δρόμο του Θεού. Φυσικά εξηγήσαμε και την βαθειά μετάνοιά τους.

Ο ΙΩΣΗΦ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις