Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Α. ΔΩΡΑ ΨΥΧΗΣ

Ένα πρωινό φτιαγμένο από τα χεράκια μας,

...σερβιρισμένο στο κρεββάτι (αν θέλει η μαμά).
Ένα πολύχρωμο μπουκέτο λουλούδια συμπληρώνει το ευχάριστο πρωινό. Το μπουκέτο δεν χρειάζεται να είναι αγοραστό. Και αγριολούλουδα δεμένα με μια φαρδιά κορδέλα μας κάνουν.

Φυσικά, δεν μπορεί να λείπει η συνοδευτική κάρτα. Φτιάξτε την με τα παιδιά κόβοντας μία πατάτα σε σχήμα καρδιάς, σχηματίζοντας έτσι μια επιφάνεια που θα εξέχει σαν σφραγίδα. Βουτήξτε την σε χρώμα και "σφραγίστε" την  κάρτα με αυτήν.

Μπορούμε να καθοδηγήσουμε τα παιδιά ώστε να μην δώσουν την κάρτα απλώς.
Τώρα είναι η ευκαιρία για το "Σ' αγαπώ Μαμά" και να της εξηγήσουμε πώς νοιώθουμε γι' αυτήν, πόσο σημαντική είναι για μας. Επίσης, τώρα είναι η ώρα για να της πούμε πόσο υπερήφανοι είμαστε γι' αυτήν. Να της απαριθμήσουμε της τα καλά της και τα χαρίσματά της.
Μπορούμε επίσης να κάνουμε μία βόλτα μαζί, να πάμε μαζί σινεμά, να ακούσουμε μαζί το αγαπημένο της τραγούδι, να πλέξουμε μαζί, να την αφήσουμε να μας διδάξει κάτι από αυτά που ξέρει, να της φτιάξουμε τα μαλλιά.
Και, κυρίως, να την συγχωρούμε για ό,τι και αν κάνει, ό,τι και αν πει. Και ο Θεός θα είναι μαζί μας και η χαρά το ίδιο.

Και τώρα, ας περάσουμε στα υπόλοιπα προσωπικά και χρήσιμα:


Β. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΩΡΑ

Άρωμα φτιαγμένο από τα χέρια μας.

Άρωμα για την Μητέρα, φτιαγμένο από τα παιδικά χεράκια της ενορίας Αγίου Γερασίμου Σκάλας.

Η αρχική συνταγή ήταν για 100 ml άρωμα:

90 ml οινόπνευμα
10 ml νερό
15-30 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής μας.


Η σύνθεση που ανακαλύψαμε εμείς με τα παιδιά για άρωμα μπουκέτου λουλουδιών:

3 σταγόνες αιθ. έλαιο γιασεμί
5 σταγόνες αιθ. έλαιο τριαντάφυλλο.



Το μπουκαλάκι που βρήκαμε αρχικά ήταν αυτό που φαίνεται στην εικόνα δεξιά, σκούρο με σταγονόμετρο. Εμείς ρίξαμε λιγότερο οινόπνευμα και λιγότερες σταγόνες αιθέριο έλαιο χωρίς το άρωμα να χάσει την έντασή του αλλά και να μην λεκιάσει το ύφασμα όπου θα πέσει.


Στη συνέχεια τυλίξαμε το μπουκαλάκι με ροζ κορδέλα και γράψαμε "Σ' αγαπώ".

Σε επανάληψη της παρασκευής, δεν βρήκαμε τα ίδια μπουκαλάκια και βάλαμε τα κοινά πλαστικά του φαρμακείου, των 100 ml. Δεν ξεχάσαμε την κορδέλα.
Μην τα τυλίξετε με γκοφρέ χαρτί. Αν τα χέρια σας είναι νωπά ή πέσουν σταγόνες επάνω, θα ξεβάψει αμέσως. Προτιμήστε για περιτύλιγμα χρωματιστό διάφανο σελοφάν ζαχαροπλαστικής ή διάφανα πουγκάκια από καταστήματα με είδη περιτυλίγματος. Είναι εντυπωσιακά και φωτεινά με έντονα χρώματα.

Οι μητέρες ξετρελάθηκαν, το ίδιο και τα παιδιά που το έφτιαξαν.
Το πετυχημένο αποτέλεσμα και η χαρά όλων ήταν η ανταμοιβή μας



Για πιο απλή κατασκευή θα προτείναμε ένα μπρελόκ με χρωματιστό κορδόνι, χάντρες και μικρά λουλούδια τσόχας ή καρδιές από τσόχα, στερεωμένα στην άκρη του κορδονιού με σιλικόνη ή ραμμένα καλά. Τα άνθη αυτά φτιάχνονται με διάφορα μεγέθη τσόχας, στερεωμένα με ένα κουμπί στη μέση. Τα βρήκαμε εδώ.
Πρόταση δική μας: αρωματίστε την τσόχα με το αγαπημένο άρωμα της μαμάς. Η τσόχα είναι απορροφητική και το άρωμα κρατάει.


Πηγή: http://talesfromthecornerhouse.wordpress.com/



Καρφίτσες διακοσμητικές


Τα ίδια λουλούδια ή καρδιές από τσόχα, αν τα κολλήσουμε με πιστόλι σιλικόνης σε βάση καρφίτσας, γίνονται ένα ωραιότατο δώρο για τα ρούχα της μαμάς.

Γ. ΧΡΗΣΙΜΑ ΔΩΡΑ



Χειροποίητα γλαστράκια με μανταλάκια.

http://cfabbridesigns.com/blog/?p=6098
Τα στερεώνετε μεταξύ τους με σύρμα ή τα κολλάτε πάνω σε ταινία από ύφασμα ή χαρτόνι (εσωτερικά της κατασκευής) με σιλικόνη.

Μέσα βάζετε ένα κεσεδάκι από γιαούρτι με σπόρους φακής πάνω σε βρεγμένο βαμβάκι. Τους σκεπάζετε επίσης με λεπτό στρώμα βαμβάκι και το κρατάτε πάντα υγρό μέχρι να βγούν οι σπόροι.
Εναλλακτικά, τώρα που στην αγορά υπάρχουν άφθονα λουλούδια κάθε είδους σε μικρά γλαστράκια, λόγω Πρωτομαγιάς, είναι ευκαιρία να αγοράσετε ένα για την μητέρα σας.

Το ίδιο γλαστράκι μπορείτε να γεμίσετε με χάρτινα άνθη από γκοφρέ. Στο ιστολόγιό ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ λεπτομερείς οδηγίες για την κατασκευή τους εδώ.




Κηροπήγιο ρεσώ


http://cfabbridesigns.com
Η ίδια θήκη γλάστρας με μανταλάκια, χρησιμεύει για κάλυμμα ποτηριού για κερί ρεσώ. Το ποτήρι μπορεί να είναι του ουίσκι ή του κρασιού. Όσο πιο μικρό είναι το ποτήρι, τόσο πιο πολύ θερμαίνεται. Γι' αυτό, πρέπει να είναι γερό. Ιδανικό θεωρώ το ποτήρι ουίσκι για τέτοιες κατασκευές.


Τις θήκες αυτές με τα μανταλάκια τις βρήκα στο ιστολόγιο της Έλενας, ΦΑΝΤΑΣΙΑ, εδώ.

Θήκη για τις καρφίτσες και τις βελόνες

Ένα πανέμορφο δίπτυχο για τις αδέσποτες βελόνες έφτιαξε η φίλη μου η Εμμανουέλα στο τμήμα χειροτεχνίας του ιδρύματος Φωκά στο Αργοστόλι και το έκανε δώρο στην μητέρα μου(!)

Πρόκειται για μία κατασκευή πολύ απλή, φτιαγμένη από τσόχα, χρωματιστά κουμπιά και σταθεροποιημένη με χοντρές πολύχρωμες βελονιές.

Αν και απλή η θήκη αυτή, μας εντυπωσίασε τόσο που την φωτογράφησα.


Το "εξώφυλλο" του δίπτυχου είναι σκουρόχρωμο ενώ το εσωτερικό του φύλλο είναι σε χρώμα που κάνει έντονη αντίθεση. Το ίδιο χρώμα επιλέγουμε για την χοντρή κλωστή που θα κάνουμε τις βελονιές.

Τα κουμπιά του εξώφυλλου τα κολλάμε με σιλικόνη ή τα ράβουμε με προσοχή.

Η κατασκευή μας είναι έτοιμη.




Και άλλες πρακτικές κατασκευές για το κουτί της ραπτικής

Μια πανέμορφη κουκουβάγια:

Τυχαία βρήκα στο διαδίκτυο αρκετές κατασκευές με κουκουβάγιες. Πριν τις δω δεν θεωρούσα όμορφη την κουκουβάγια. Όταν τις είδα, ξετρελάθηκα.

Μία κουκουβάγια λοιπόν από τσόχα παραγεμισμένη με αφρώδες υλικό εκτός από διακοσμητική είναι και μία θαυμάσια λύση για να μαζεύουμε τις καρφίτσες και βελόνες.



Η πιο απλή και εύκολη κατασκευή που βρήκα είναι η παρακάτω.

Spooky Halloween Owl little owlet

Τσόχα, τσόχα και άλλη τσόχα






Πρόκειται για ένα υλικό ιδανικό για πάρα πολλές κατασκευές.

Διαλέξτε έντονα χρώματα που να κάνουν αντίθεση μεταξύ τους.
Ό,τι συνδυασμό χρωμάτων και να κάνετε, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.


Τα κουμπιά παίζουν ρόλο σε αυτές τις κατασκευές.

Αρωματίστε τις καρδιές με το άρωμα της μαμάς.

Κολλήστε με σιλικόνη ένα μικρό μαγνητάκι πίσω από την χειροτεχνία σας και έτοιμο για την πόρτα του ψυγείου.



Η τσόχα της βάσης είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος. Το κάθε επόμενο στρώμα τσόχας είναι μικρότερο και σε διαφορετικό χρώμα από τα άλλα. Συγκρατήστε τα μεταξύ τους με κρυφές βελονιές.

Τα βρήκα στο καταπληκτικό ιστολόγιο TALES FROM THE CORNER HOYSE εδώ.
Εκεί θα βρείτε και PDFs των σχεδίων: Owl, Bird, Heart, Turtle, Butterfly, Ladybird, Trefoil Flower, Fish, Starflower, Daisy.



Καλή σας επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις