Η σελίδα των μικρών
Τι μπορούμε να κάνουμε μέσα στην τάξη μας; Τι λέμε και τι παίζουμε; Θέλετε να μάθετε;
Θα σας δείξουμε!Πριν λίγο καιρό, καθώς προετοίμαζα το μάθημα των νηπίων για το Σάββατο, μου κόλλησε στη σκέψη ο κακός λύκος και τα 7 κατσικάκια. "Μα παραμύθι θα πω στα παιδιά;" σκέφθηκα. "Χάθηκαν οι άλλες ιστορίες της πίστης μας;". Παρ' όλα αυτά, το παραμύθι αυτό δεν μου ξεκόλλαγε απ' το μυαλό. Έτσι, αποφάσισα να δω τι μπορώ να βγάλω απ' αυτό και πολύ σύντομα κατάλαβα ότι μου δίνει μια ευκαιρία να μιλήσω με πολύ απλά λόγια στα παιδιά για τον πειρασμό και τον πονηρό.
Το Σάββατο το πρωί, καθώς καθήσαμε στο τραπέζι με τα νήπια, πριν ξεκινήσω να μιλάω, πετάγεται ένα αγοράκι και μου λέει: "Κυρία, όλο για τα θρησκευτικά μας μιλάς και βαρέθηκα".
"Αλήθεια! του λέω, τι θα' λεγες να πούμε ένα παραμύθι;"
Τα παιδιά πετάχτηκαν από τη θέση τους και...τα υπόλοιπα θα τα διαβάσετε. Πάντως σας λέμε ότι περάσαμε ωραία.
Σημειωτέον ότι το μάθημα το ελαφρύνουμε πολύ με παιχνίδι, με συμμετοχή των παιδιών στην ιστορία, δεν λέμε πολλά, δεν αναφερόμαστε διαρκώς σε θρησκευτικές ιστορίες και παρ' όλα αυτά, είδατε πώς τα παιδιά μας καθοδηγούν και στα πράγματα που έχουν συνηθίσει να ζούνε και στα παραμύθια που έχουν μάθει να ακούνε.και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόνΝήπια, Ο καλός και ο κακός εαυτός μας

Νήπια- Η ΦΙΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις