Για τον ΚΟΚΚΟ ΣΙΝΑΠΕΩΣ

Φίλοι κατηχητές, γειά σας.
Αν και τελευταία όλο και περισσότερα ορθόδοξα κατηχητικά ιστολόγια αλλά και κατηχητικά βοηθήματα μας παρέχουν επιπρόσθετη γνώση και πληροφόρηση για τον εμπλουτισμό των κατηχητικών μας μαθημάτων, παλαιότερα δεν ήταν έτσι, ειδικά για όσους ζούσαν στην παραμεθώριο.
Αρκετοί από μας ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά να βρούμε υλικό που θα μπορούσε να κάνει την συνάντησή μας με τα παιδιά πιο ενδιαφέρουσα.
Στην πορεία, και μέσα από τις πρακτικές ανάγκες που παρουσιαζόντουσαν κάθε φορά αλλά και από τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, κατηχητικού και παιδιών, δημιουργήθηκαν διαφορετικά πλάνα δραστηριοτήτων και, σιγά-σιγά, μαθημάτων, με σκοπό να ξεπεραστούν δυσκολίες και να συμπληρωθούν κενά σε διδακτικό και χειροτεχνικό κατηχητικό υλικό.

 Ως βάση των μαθημάτων αυτών χρησιμοποιήθηκαν:

Κατηχητικά βοηθήματα της Αποστολικής Διακονίας και άλλων εκδόσεων, υλικό από ομιλίες σύγχρονων ορθόδοξων πνευματικών πατέρων της Εκκλησίας μας, από τους ραδ. σταθμούς "Εκκλησία της Ελλάδος", "Πειραϊκή Εκκλησία" και "Εκκλησία των Πατρών", υλικό που διατίθεται από ορθόδοξα χριστιανικά ή/και κατηχητικά ιστολόγια, κείμενα, βίντεο, εικόνες και φωτογραφίες που έχουν αποσταλεί στο ιστολόγιο από τρίτους και λοιπό διαδικτυακό υλικό το οποίο, με κατάλληλη διαμόρφωση και επεξεργασία (εικόνες, σχόλια και παρατηρήσεις), μπορεί να χρησιμεύσει και ως κατηχητικό και να ενταχθεί στα μαθήματα των αντίστοιχων κατηχητικών ομάδων (παιδιών, νέων ή ενηλίκων).

Το ιστολόγιο αυτό δεν αποβλέπει να ανταγωνιστεί την ολοκληρωμένη δουλειά που κάνουν πολλά και εξαιρετικά ιστολόγια παρέχοντας επί σειρά ετών πολλαπλό κατηχητικό υλικό ούτε να υπερπηδήσει την δουλειά των κατηχητών αλλά και των ποικίλων κατηχητικών βοηθημάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Σε όλους αυτούς αξίζουν συγχαρητήρια. Απλά ένα λιθαράκι προσθέτει στην εξαιρετική κατηχητική εργασία που ήδη υπάρχει στο διαδίκτυο από συναδέλφους κατηχητές, με την ελπίδα κάτι απ' το περιεχόμενο του ιστολογίου να βοηθήσει και άλλους κατηχητές στο έργο τους. 

Με δεδομένο ότι διαρκώς βελτιωνόμαστε, σε περίπτωση τυχόν αστοχίας, παράληψης ή ανακρίβειας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: katixitikosporos@gmail.com

Καλή συνέχεια στο έργο σας.

Ελένη Δημάκη,
κατηχήτρια της ορθόδοξης πίστης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις