Χειροτεχνίες


Ο κόσμος της χειροτεχνίας, τόσο απαραίτητος για ένα Κατηχητικό. Δεν χρειάζεται να είμαστε ειδικοί για να ασχοληθούμε. Αρκεί να έχουμε διάθεση και μεράκι.

Στη συνέχεια παραθέτουμε χειροτεχνίες από το διαδίκτυο αλλά και δημιουργίες δικές μου. Οι διευκρινήσεις δίνονται αναλόγως.


 

Χειροτεχνίες για το Πάσχα: τάλαντο με την ευχή του Ιησού, λαμπάδες, μυροδοχεία διακοσμητικά και στεφανάκια για μυροφόρες.

Χειροτεχνίες για το Πάσχα που έρχεται


Ένα προσευχητάρι αλλοιώτικο από τα άλλα.

Ευκαιρία να διευκρινήσουμε στα παιδιά πως οι ευχές και τα όνειρά μας δεν εξαρτώνται από τα υλικά της ονειροπαγίδας αυτής, που η πρώτη της λειτουργία είναι της προσευχής, αλλά και πώς ο Θεός γνωρίζει τα όνειρα της ζωής μας  και τα αναλαμβάνει.

Πάντως, ο γιος μου με διαβεβαίωσε ότι η ονειροπαγίδα αυτή "πιάνει". Του έκοψε τον...εφιάλτη στη μέση.

Μια τρισδιάστατη φάτνη με φελιζόλ φτιάξαμε με τα παιδιά της περιοχής μας, εν όψει των Χριστουγέννων.

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΦΑΤΝΗ ΜΕ ΦΕΛΙΖΟΛ
Η "ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΙΖΑ"


Ένα πολύ ενημερωτικό ιστολόγιο (http://www.prasinipriza.com/index.html)
 με εκπαιδευτικό και χειροτεχνικό υλικό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το υλικό και τις χειροτεχνίες για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών εδώ:

Μικρογλυπτική από την Ειρήνη

Δημιουργίες σε πυλό, πολύ πιο εύκολες απ' ότι νομίζουμε. Μπράβο στην Ειρήνη.

Θα τα βρείτε εδώ:Η εκδοχή της Ματίνας για την Κυρά-Σαρακοστή:Θα την βρείτε εδώ:
http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/2011/03/blog-post_17.html
Παιχνίδια γνωριμίας των παιδιών για την πρώτη συνάντηση του κατηχητικού μας δίνει η Μαρία στο ιστολόγιό της με ποικίλο χειροτεχνικό υλικό:
Πώς φτιάχνουμε κομποσκοίνι;
Εύκολο.
Χρειαζόμαστε μάλλινο νήμα (το συνθετικό κολλάει, οι κόμποι δεν είναι ομοιόμορφοι και, γενικά, δεν δουλεύεται εύκολα) μία σακοράφα ή μυτερό ξυλάκι για να δουλέψουμε τους κόμπους, τις χάντρες που θα βάλουμε και βελόνα με κλωστή στο ίδιο χρώμα του νήματος για να σταθεροποιήσουμε τους ακριανούς κόμπους.
Δεν ξεχνάμε να προσευχόμαστε εκείνη την  ώρα, λέγοντας την ευχή "Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με".


Η κυρα-Σαρακοστή σε δύο τύπους:
Α. κάρτα


ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ, Η ΚΥΡΑ-ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ


Β. Χαρτόνι για τον τοίχο της κουζίνας

Η ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΤΗΣΜια διαφορετική μέθοδος βαφής αυγών με κλωστές, με καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Θα εντυπωσιάσει τα παιδιά. Το βρήκαμε στο ιστολόγιο ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ, στην σελίδα:
http://syntagesapospiti.blogspot.com/2011/04/blog-post_17.html


Βρήκαμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κατασκευή χαρταετού. Σας προτείνουμε κάποια στιγμή να δοκιμάσετε την κατασκευή του. Ιδανικό για να συνεργαστούν μαζί δημιουργικά γονείς και παιδιά.

ΧΑΡΤΑΕΤΌΣΚΑΛΑΘΙ

Κατασκευή παραδοσιακού καλαθιού. Χρήσιμο να το ξέρουμε. Χρήσιμο δώρο και ωραίο διακοσμητικό για την κουζίνα.


Οι πιο πολλές χειροτεχνίες που παρουσιάζουμε εδώ, έχουν βγει, σαν ιδέα, από το κατηχητικό μας και όχι από βιβλία. Κάποιες ιδέες ξεπήδησαν την τελευταία στιγμή πριν τα παζαράκια που κάναμε στα κατηχητικά της Σκάλας (παλαιότερα) και του Πόρου (πρόσφατα)  Κεφαλονιάς, με σκοπό να καλυφθούν κενά. Το αποτέλεσμα ήταν χειροτεχνίες απλές αλλά εντυπωσιακές και εξαιρετικά εύκολες, καθώς ψάχναμε κάτι εύκολο, οικονομικό και γρήγορο. Παρ' όλα αυτά, καμία από αυτές δεν φαίνεται πρόχειρη, γιατί όλες γίνονταν πάντα με μεγάλη επιμέλεια.
Με χαρά σας τις παρουσιάζουμε για να τις μοιραστούμε μαζί σας.

Xριστουγεννιάτικες Χειροτεχνίες 2010

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις