Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ


Μετά την ανάρτηση για ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, δέχτηκα ερωτήματα για το πώς μπορούμε να προβάλουμε ταινία από το YOUTUBE.

Κατ' αρχήν χρειαζόμαστε ένα καλό πρόγραμμα για να κατεβάζουμε βίντεο από το youtube. Εγώ χρησιμοποιώ το Dvd Video Soft Free Studio. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο είδαμε πολύ καλά σχόλια για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τελευταία όμως, κάτι δεν λειτουργούσε καλά. Ψάχνοντας στην βοήθεια που έδινε το πρόγραμμα, είδα ότι χρειαζόταν απεγκατάσταση - επανεγκατάσταση και εγκατάσταση επίσης της γραμμής εργαλείων του  Dvd Video Soft Free Studio, διότι αλλιώς θα έπρεπε μετά από κάθε νέο άνοιγμα του προγράμματος να κάνουμε ξανά εγκατάσταση της νέας έκδοσης.
Εσείς κάντε το αυτό από την αρχή: Εγκατάσταση του προγράμματος και αποδοχή της εγκατάστασης γραμμής εργαλείων. Αυτό είναι.

Στην σελίδα Βίντεο του ιστολογίου ΚΑΤΗΧΗΤΗΣ και κοιτώντας στην παράπλευρη στήλη θα δούμε απλές οδηγίες για προγράμματα που κάνουν αυτή την δουλειά.
Συγκεκριμένα ο ΚΑΤΗΧΗΤΗΣ αναφέρει:

 
ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ & ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ
Τα βίντεο από το YouTube μπορεί κάποιος να τα κατεβάσει εύκολα με διάφορα προγράμματα, όπως πχ το YouTube Downloader, ο Real Player (που βγάζει αυτόματα την σχετική επιλογή για το κατέβασμα των βίντεο) κ.ά. Αν κάποιες μορφές αρχείων βίντεο δεν αναπαραγονται σε έναν υπολογιστή, τότε πιθανόν να χρειάζεται να εγκατασταθεί στον υπολογιστή μία σύγχρονη έκδοση του player που χρησιμοποιείτε, ή να εγκατασταθεί στον υπολογιστή ένα πακέτο codecs, όπως είναι, ενδεικτικώς, το K-Lite Codec Pack κ.ά.
 

Έχοντας το πρόγραμμα και ό,τι πάει μαζί του, σαν το πακέτο που αναφέρεται παραπάνω, αποθηκεύουμε το βίντεο στον υπολογιστή ή σe Dvd. Έτσι το έχουμε διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή.


Μπορούμε επίσης να κάνουμε έρευνα στο διαδίκτυο, ψάχνοντας στο google με λέξεις κλειδιά σχετικά με την απορία που έχουμε. Μπορούμε ακόμα να απευθυνθούμε και σε φόρουμ αναφέροντας την απορία μας ή το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που μου έδωσε κατηχητής και χρήστης του διαδικτύου και ο οποίος ασχολείται με βίντεο και τραγούδια, στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει πάρα πολλά φόρουμ, στα οποία κάποιοι έχουν γράψει την απορία τους και κάποιοι άλλοι τους απαντούν. Υπάρχουν απαντήσεις ακόμα και για τις πιο εξειδεικευμένες απορίες. Μάλιστα, υπάρχουν και πολλά ελληνικά φόρουμ, στα οποία μπορεί κανείς να βρει απάντηση στην απορία του. Και, αν κάποιος δεν βρει απάντηση έτοιμη κάποιου προηγούμενου που τυχόν είχε την ίδια απορία, μπορεί εκεί να γράψει την απορία του, και κάποιοι άλλοι χρήστες θα του απαντήσουν. Ένα καλό ελληνικό φόρουμ για τέτοια τεχνικά θέματα υπολογιστών κλπ, είναι το ADSLGR στη διεύθυνση: http://www.adslgr.com/forum/forum.php?s=bfbfc86890993637a84ba1e72cb0d41f
Ένα πολύ καλό ελληνικό φόρουμ επίσης είναι το Insomnia στη διεύθυνση: http://www.insomnia.gr/index
Αν δεν βρει κάποιος εκεί ή σε άλλα φόρουμ έτοιμη απάντηση στις απορίες του, τότε, αφού εγγραφεί στο φόρουμ που θέλει, αναγράφει την απορία του στην κατάλληλη υποκατηγορία θεμάτων, και περιμένει να του απαντήσουν τα μέλη της κοινότητας.

Όπως μου ανέφερε "Είναι πολύ εύκολο...". Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις οδηγίες του, αν και δεν το θεωρώ τόσο εύκολο, όταν κάποιος δεν γνωρίζει. Μπορώ μόνο να πω πως κάθε φορά που ασχολούμαστε λίγο περισσότερο με κάτι, τόσο μεγαλύτερη ευχέρεια αποκτούμε και τόσο πιο οικείο μας φαίνεται ενώ παράλληλα μαθαίνουμε και τον τρόπο να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα.

Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει περισσότερα, ας μας πληροφορήσει καθώς, όταν δεν ξέρουμε, είναι μεγάλη ταλαιπωρία να βρούμε άκρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις