Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

ΘΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑΜια πανεύκολη χειροτεχνία για μικρά και μεγάλα παιδιά είναι η ζωγραφική στο ύφασμα: μπλούζες, καπελάκια, αθλητικά παπούτσια, ζώνες, τσαντάκια, τσάντες παραλίας, τζην και κάθε τι υφασμάτινο μπορούν να μεταμορφωθούν σε υπέροχες δημιουργίες από τα χέρια των παιδιών.


ΥΛΙΚΑ:

Το αντικείμενο που θα ζωγραφίσουμε: μπλουζάκι, καπέλο, ζώνη ή ό,τι άλλο

Χρώματα για ύφασμα, μεταξύ των οποίων και αυτά που φουσκώνουν με την θερμότητα για ανάγλυφο εφέ

Ένα σκληρό χαρτόνι που θα βάλουμε μέσα στο μπλουζάκι ώστε το χρώμα να μην περάσει στην άλλη μεριάΞεκινάμε βάζοντας το χαρτόνι στο μπλουζάκι. Στη συνέχεια, πάνω στο τεντωμένο μπλουζάκι κάνουμε το σχέδιο με μολύβι και το γεμίζουμε με χρώμα.
Όπου θέλουμε το σχέδιο να ξεχωρίζει (πχ. ένα λουλούδι, φύλλα, κεραμίδια στο σπίτι, κορμός και φύλλα δέντρου κλπ.) εφαρμόζουμε από πάνω τα χρώματα που φουσκώνουν με θερμότητα.


Τα μικρά παιδιά δυσκολεύονται με τα σχέδια, οπότε τα αφήνουμε να αυτοσχεδιάσουν. Το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό.

Όταν στεγνώσουν τα χρώματα, πατάμε το μπλουζάκι με ζεστό σίδερο, αφού από πάνω βάλουμε ένα πανί, σύμφωνα με τις οδηγίες των χρωμάτων που φουσκώνουν. Αυτά αμέσως θα διογκωθούν και θα δώσουν ένα ανάγλυφο αποτέλεσμα.


Από κει και πέρα, πλένουμε τις δημιουργίες μας μόνο στο χέρι, όχι στο πλυντήριο παρά μόνο στο πρόγραμμα για ευαίσθητα και όχι σε μεγάλη θερμοκρασία.


 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΔεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις