Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΜΟΛΥΒΟΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ

Τι λέτε για μια οικολογική χειροτεχνία που να εμπνέει στα παιδιά την χαρούμενη προσμονή της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά;

Μολυβοθήκες με ανακυκλωμένα υλικά: ρολά από χαρτί κουζίνας, αλουμινόχαρτο ή χαρτί υγείας, τενεκεδάκια από γάλα ζαχαρούχο, νες καφέ, τσιπς ή μπισκότα, χαρτοπετσέτες και πιατάκια που απέμειναν μετά το παιδικό πάρτι και ένα πιστόλι σιλικόνης.

Εκτός από την σιλικόνη, τίποτ' άλλο δεν κοστίζει. Τα έχουμε πληρώσει ήδη.

Τα μαζεύουμε όλα και ... ξεκινάμε!


Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΑΚΙ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Πώς ετοιμάζουμε ένα παζαράκι;

 Πάμε βήμα-βήμα να δούμε:

Σε ένα παζαράκι όλοι - παιδιά, γονείς και κυρίως κατηχητές - έχουν ρίξει αρκετή δουλειά και έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια. Αυτή την προσπάθεια λοιπόν αξίζει να την παρουσιάσουν κατά τον καλύτερο τρόπο. Εάν προσέξουμε μικρές λεπτομέρειες, το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει.


1. Επιλέξτε διχρωμία στα τραπεζομάντιλα. Ένα χρώμα κάτω και από πάνω τούλι σε χρώματα που θα ταιριάξουν, θα τονίσουν ή θα κάνουν αντίθεση με τις χειροτεχνίες. Πολύ ωραίος είναι ο συνδυασμός μοβ και κίτρινο, γαλάζιο και κίτρινο, κόκκινο και ροζ. Κάντε και εσείς τους δικούς σας συνδυασμούς.  Συνθετικά επίσης δίχτυα με λαμπερές ίνες ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα.

Στολίστε το σύνολο με μικρά άνθη μπουκαμβίλιας, πετρούλες, γυάλινα ποτηράκια με άμμο ή βότσαλα και ρεσώ, φαναράκια κλπ.
  

2. Τα μικροαντικείμενα βάλτε τα σε ωραία καλαθάκια. Πολύχρωμες κορδέλες και περιτυλίγματα είναι απίθανα.

3.Δώστε τα αντικείμενα προς πώληση σε μικρά φθηνά πουγκάκια από καταστήματα με είδη περιτυλίγματος. Προσφέρετε όμορφα την χειροτεχνία σας στον κόσμο. Θα χαρούν να αγοράζουν από σας. Όλοι θέλουν και εκτιμούν την λίγη προσοχή παραπάνω που θα τους δώσετε.


4. Αν έχετε αρώματα, ρίξτε σε μικρά χαρτάκια αιθέρια έλαια του αρώματος με το όνομά του ώστε ο κόσμος να τα μυρίζει και να επιλέγει εύκολα. Ανανεώνετε το άρωμα όταν ξεθυμάνει.
   

5. Ετοιμάστε πίνακες φελιζόλ με φωτογραφίες από τις κατηχητικές δραστηριότητες της ενορίας σας, ώστε να μην ζουν στο σκοτάδι όσοι τυχόν δεν γνωρίζουν γι' αυτές. Σίγουρα θα ελκύσετε κόσμο. Οι χειροτεχνίες, οι φωτογραφίες και το ενδιαφέρον που θα δείξετε για την όλη οργάνωση μαζί με την ευγενική συμπεριφορά στον κόσμο θα αποτελέσουν το δίχτυ που θα μαζέψει τους "ιχθύες" της ενορίας σας.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΠΑΖΑΡΑΚΙ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΥΠΟΔΟΧΕΣ ΡΕΣΩ ΑΠΟ ΠΗΛΟ


Πολύχρωμες και εντυπωσιακές θήκες ρεσώ, τυλιγμένες με χόρτο και βαμμένες με καλοκαιρινούς και έντονους ή ακόμα και ασυνήθιστους χρωματικούς συνδυασμούς.

Υλικά:

Πηλός
Χόρτο για τον φιόγκο
Ανεξίτηλα χρώματα, ένα σχετικά μεγάλο πινέλο και...

ΞΕΚΙΝΑΜΕ!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις