Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΑΚΙ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Πώς ετοιμάζουμε ένα παζαράκι;

 Πάμε βήμα-βήμα να δούμε:

Σε ένα παζαράκι όλοι - παιδιά, γονείς και κυρίως κατηχητές - έχουν ρίξει αρκετή δουλειά και έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια. Αυτή την προσπάθεια λοιπόν αξίζει να την παρουσιάσουν κατά τον καλύτερο τρόπο. Εάν προσέξουμε μικρές λεπτομέρειες, το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει.


1. Επιλέξτε διχρωμία στα τραπεζομάντιλα. Ένα χρώμα κάτω και από πάνω τούλι σε χρώματα που θα ταιριάξουν, θα τονίσουν ή θα κάνουν αντίθεση με τις χειροτεχνίες. Πολύ ωραίος είναι ο συνδυασμός μοβ και κίτρινο, γαλάζιο και κίτρινο, κόκκινο και ροζ. Κάντε και εσείς τους δικούς σας συνδυασμούς.  Συνθετικά επίσης δίχτυα με λαμπερές ίνες ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα.

Στολίστε το σύνολο με μικρά άνθη μπουκαμβίλιας, πετρούλες, γυάλινα ποτηράκια με άμμο ή βότσαλα και ρεσώ, φαναράκια κλπ.
  

2. Τα μικροαντικείμενα βάλτε τα σε ωραία καλαθάκια. Πολύχρωμες κορδέλες και περιτυλίγματα είναι απίθανα.

3.Δώστε τα αντικείμενα προς πώληση σε μικρά φθηνά πουγκάκια από καταστήματα με είδη περιτυλίγματος. Προσφέρετε όμορφα την χειροτεχνία σας στον κόσμο. Θα χαρούν να αγοράζουν από σας. Όλοι θέλουν και εκτιμούν την λίγη προσοχή παραπάνω που θα τους δώσετε.


4. Αν έχετε αρώματα, ρίξτε σε μικρά χαρτάκια αιθέρια έλαια του αρώματος με το όνομά του ώστε ο κόσμος να τα μυρίζει και να επιλέγει εύκολα. Ανανεώνετε το άρωμα όταν ξεθυμάνει.
   

5. Ετοιμάστε πίνακες φελιζόλ με φωτογραφίες από τις κατηχητικές δραστηριότητες της ενορίας σας, ώστε να μην ζουν στο σκοτάδι όσοι τυχόν δεν γνωρίζουν γι' αυτές. Σίγουρα θα ελκύσετε κόσμο. Οι χειροτεχνίες, οι φωτογραφίες και το ενδιαφέρον που θα δείξετε για την όλη οργάνωση μαζί με την ευγενική συμπεριφορά στον κόσμο θα αποτελέσουν το δίχτυ που θα μαζέψει τους "ιχθύες" της ενορίας σας.


6. Ετοιμάστε ένα όμορφο φελιζόλ με αναφορά στο κατηχητικό, την ενορία, μια μικρή ίσως ανακοίνωση - πρόσκληση και μία όμορφη εικόνα που θεωρείτε χαρακτηριστική για τα κατηχητικά (πχ. ο Χριστός με τα παιδιά, το καράβι της Εκκλησίας με τους πιστούς και τον Χριστό οδηγό ή ό,τι άλλο συμφωνήσετε να αναρτήσετε).


Εδώ πρόκειται για παζάρι κοινοτικό με γεωργικά προϊόντα και είδη οικοτεχνίας. Εκεί μπήκαμε και εμείς: στα είδη οικοτεχνίας. Πολλά παιδιά και γονείς από το κατηχητικό συμμετείχαν ξεχωριστά με τα δικά τους είδη.


Όλη η συντροφιά με τρία διαφορετικά τραπέζια, γίναμε ένα. Τα υπόλοιπα δύο ήταν συμμετοχές παιδιών ξεχωριστές. Βοηθούσαμε όμως ο ένας τον άλλον.


Να το φελιζόλ του κατηχητικού και η διακόσμηση του τραπεζιού. Αυτό το παζάρι ήταν παραθαλάσσιο και επιλέξαμε θεματογραφία νησιώτικη και χρώματα ανάλογα.




Τα φαναράκια έπαιξαν σπουδαίο ρόλο όταν τα ανάψαμε το βράδυ.
Πολλοί μας ρωτούσαν πόσο τα πουλούσαμε!


7. Λίγες πολύχρωμες καραμέλες (βλέπε στα αριστερά της φωτογραφίας) μέσα σε καλαθάκι με λαμπερό χαρτί περιτυλίγματος ζαχαροπλαστείου ήταν ένα κέρασμα το οποίο προτίμησαν όχι μόνο μικροί αλλά και μεγάλοι.


 Τα φελιζόλ ανακοινώσεων δεν ήταν τα μόνα: είχαμε και άλλα δύο για να φιλοξενήσουν ζωγραφιές των παιδιών που θα επισκέπτονταν τον πάγκο μας.


8. Βάλτε λοιπόν κοντά στον πάγκο και ένα τραπεζάκι με καρέκλες για παιδιά. Έχετε κοντά λίγες καραμέλες, πορτοκαλάδα για κέρασμα στους μικρούς μας φίλους, κηρομπογιές και ξυλομπογιές (όχι μαρκαδόρους γιατί λερώνουν και οι γονείς θα εκνευριστούν). 


Εκεί τα παιδιά επισκέπτες θα μπορούν να δημιουργήσουν και να περάσουν τον χρόνο τους ευχάριστα.


Θα νοιώσουν μάλιστα ιδιαίτερα περήφανα όταν θα δουν αναρτημένη στα φελιζόλ την ζωγραφιά τους.


Ας έχετε και δυο καρέκλες και ένα κέρασμα για τους γονείς που θα περιμένουν. Αν το παζάρι γίνει ημέρα, τότε χρειάζεστε τόπο με σκιά. Η πιο εύκολη λύση είναι μια μεγάλη ομπρέλα ή ένα μικρό κιόσκι.
Αν το παζαράκι αυτό μπει στα πλαίσια του εορτασμού της ενορίας, ή τον 15Αύγουστο, ή στα πλαίσια τοπικών εκδηλώσεων, η ίδια η ενορία μπορεί να αναλάβει ένα μικρό έξοδο για ένα κιόσκι. Μία φορά θα γίνει ενώ το παζαράκι κάθε χρόνο θα αποφέρει ένα χρήσιμο κονδύλι για την βιβλιοθήκη ή τα παιχνίδια, τις εκδρομές και άλλες δραστηριότητες του κατηχητικού.


Η νύχτα είχε και τις χαλαρωτικές στιγμές της.
Κοιτάξτε στο βάθος τα καραβάκια που περνάνε.

Και το νυχτερινό τοπίο με όλη την ομορφιά του!


Τα διπλανά τραπέζια με τα οποία παιδιά του κατηχητικού μας συνεργάστηκαν.


Η βραδιά στην πλατεία είχε και τα δρώμενά της.

Τραγούδι και χορός. Χαρά και διασκέδαση.

Ακόμα και ο Ντορής, ο γάιδαρος, ήταν εκεί.


Σημειωτέον ότι στο παζαράκι που έγινε στο προαύλιο του Ναού είχαμε αφήσει ελεύθερες τις τιμές στην διάθεση του καθενός.
Τιμές συγκεκριμένες είχαμε βάλει μόνο στο κοινοτικό παζάρι με είδη οικοτεχνίας στην πλατεία του χωριού ώστε να αποφύγουμε αθέμιτο ανταγωνισμό.


Είτε πρόκειται για ένα παζαράκι μικρής διάρκειας στο προαύλιο της Εκκλησίας,
είτε πρόκειται για ένα μακράς διαρκείας σε μια πλατεία ή κατά την διάρκεια μιας εκδήλωσης,
η συνεργασία, το μεράκι και η συνολική εικόνα που θα δείξετε θα φέρουν τις καλύτερες εντυπώσεις και καινούριες γνωριμίες για το κατηχητικό σας.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις