Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Έχει ήδη γίνει γνωστό το ιστολόγιο με χριστιανικές (βιβλικές) και άλλες κοινωνικές ταινίες Η ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ (http://imoniodosmovies.blogspot.gr/) , το οποίο έχουμε προβάλλει και από τις σελίδες μας αλλά έχει γίνει και ευρύτερα γνωστό στο διαδίκτυο.
Οι ταινίες που έχουμε την δυνατότητα να βρούμε εκεί είναι καλές και χρήσιμες, εμπλουτίζουν τα κατηχητικά μας μαθήματα και τις ώρες ψυχαγωγίας με παιδιά και ενήλικες και ενθουσιάζουν όλους.
Πιστεύω ότι μία τέτοια συλλογή ταινιών έγινε από ζήλο Θεού.
Παρ' όλα αυτά θα επιστήσω την προσοχή στους κατηχητές και αναγνώστες του ΚΟΚΚΟΥ ΣΙΝΑΠΕΩΣ ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιλογές τους, καθώς

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ", ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ



Τα παιδιά των Κατηχητικών Ομάδων αλλά και οι έφηβοι και νέοι των ενοριών μας μπορούν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό με τίτλο "ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ"
για να μην χάσουμε και ξεχάσουμε την ικανότητα της νεότητας να πλάθει όνειρα και να θέτει στόχους.
Το όνειρο μας δίνει φτερά και ο στόχος πορεία.

Τα παιδιά και οι νέοι σήμερα κινδυνεύουν να τα χάσουν αυτά τα δύο και αφήνονται στην απελπισία και την εγκατάλειψη των ονείρων τους. Δυστυχώς, τα θεωρούν ανώφελα καθώς βλέπουν ότι το δημιουργικό μέλλον δεν έχει ελπίδα και όλα χάνονται κάτω από το βάρος μιας επερχόμενης οικονομικής καταστροφής.

Βαρειά κληρονομιά αυτή για τα παιδιά μας!

Για να μην χαθεί η παιδικότητα και η νεότητα, εμείς επιμένουμε να τα οδηγήσουμε κάπου. Να τα ωθήσουμε να συνεχίσουν να ονειρεύονται.
Να "Επιμείνουν στο Όνειρο" γιατί έτσι αυτά θέλουν και γιατί αυτόβουλα το αποφάσισαν.

Ο διαγωνισμός αυτός οργανώνεται από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στην συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε και την σχετική ενημέρωση καθώς και τα αντίστοιχα βραβεία.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ





Για πολύ μικρά και μεγαλύτερα παιδιά του Δημοτικού.
Αν και για φέτος ο καιρός πέρασε, μπορούμε να τα δημιουργήσουμε του χρόνου.
Ανάρτηση για τα βιβλιαράκα είχαμε ξανακάνει εδώ:

Ακολουθούν οι οδηγίες για τα φετεινά βιβλιαράκια όπως τα φτιάξαμε εμείς.

ΣΕΙΡΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΒΙΝΤΕΟ





Το πρώτο από μια σειρά παιδικών ορθόδοξων βίντεο εδώ: Ορθόδοξα παιδικά 
Πολλά από αυτά τα έχουμε παρουσιάσει εδώ αλλά και στην ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ, όμως πάντα παρουσιάζονται και νεότερα, καλύτερα, πιο εξελιγμένα, γι' αυτό καλό είναι να είμαστε ενήμεροι.

Καλοδεχούμενη είναι και κάθε ενημέρωση από τους αναγνώστες μας και για άλλα κανάλια του YOU TUBE, όπου υπάρχει συλλογή τέτοιων βίντεο.

ΛΕΚΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ



Ένας απλός τρόπος για να διασκεδάσουν τα παιδιά στο κατηχητικό μας είναι και τα λεκτικά παιχνίδια. Αυτά δεν απαιτούν χώρο αλλά γρήγορη σκέψη και, κατ' επέκταση, διεγείρουν τον νου και βελτιώνουν την διανοητική εγρήγορση. 
Πολλά καλά από τα παιχνίδια αυτά, λοιπόν, τα οποία είναι ανέξοδα και καθόλου κουραστικά. Στα παιδιά αρέσει να μαντεύουν και να χρησιμοποιούν το μυαλό τους ενώ χαίρονται αφάνταστα από τη "νίκη" τους όταν πετυχαίνουν την απάντηση.

Τα παρακάτω παιχνίδια, όπως τα παίζαμε παλιά, τα βρήκα και τα ξαναθυμήθηκα από την
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις